Afstudeeropdracht ICT

Afstudeeropdracht

Afstudeeropdracht ICT

Date:

december. 06, 19

Algemeen
Profiel
Werkveld
Wat wij bieden
Solliciteer

Spiegel Accountants voert wettelijke controleopdrachten uit voor middelgrote en grote ondernemingen in heel Nederland, met name in de sectoren handel en productie. Naast statutaire controles verrichten wij als ‘component’ accountant ook consolidatiecontroles voor dochterondernemingen van internationale (beursgenoteerde) ondernemingen. In de non-profit sector verrichten wij vrijwillige controles voor diverse stichtingen.

Profiel

We willen graag kennismaken met jou als jij:

  • in het laatste jaar zit van de opleiding HBO Accountancy;
  • beschikt over analytisch vermogen; en
  • Kennis hebt van ICT toepassingen
  • De student heeft de keuze uit twee opdrachten.
    1. het ontwerpen van een ICT werkprogramma dat past bij onze middelgrote cliënten en dat voldoet aan de ICT risico inschatting volgens COS315. Enkele vragen daarbij: Hoe bereiken we inzicht in de ICT structuur en – risico’s? Welke onderwerpen zijn essentieel en hoe documenteren we die?
    2. de verbeterde toepassing van data analyse in onze controle aanpak. Enkele vragen daarbij: Wat is de betekenis van data analyse in de controle? Hebben we de juiste tools? Hoe documenteren we de bevindingen?

De financiële database van een cliënt is essentieel voor de controle van de jaarrekening. Het gaat dan om inzicht in de ICT structuur die ten grondslag ligt aan de database (general & application controls) en om analyse van de financiële database zelf.Om grip te krijgen op de actuele ICT structuur maken wij gebruik van diverse modellen en suggesties vanuit de beroeps- en serviceorganisaties voor accountants. Die modellen hebben zo hun eigen accenten en uitgangspunten. Bij ons is behoefte aan een werkprogramma dat past bij de ICT structuur van onze middelgrote cliënten.
Spiegel Accountants gebruikt software voor analyse van financiële databases (via auditfiles) maar de toepassing daarvan zou nog versterkt kunnen worden.

Heb je belangstelling voor deze vacature? We komen dan graag met je in contact! Je kunt je belangstelling tonen door contact op te nemen via onderstaande link. Naast je cv, zijn we benieuwd naar de periode waarin je wilt werken en leren, wat het werken in de praktijk jou moet opleveren en wat je ambities zijn na je stage. Kortom, genoeg info om met ons te delen!

zet- en drukfouten voorbehouden | acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Deel deze pagina