Hbo-/wo-afstudeerstage Bestuurskunde, Bedrijfseconomie of (Bestuurlijke) Informatica

Afstudeeropdracht

Hbo-/wo-afstudeerstage Bestuurskunde, Bedrijfseconomie of (Bestuurlijke) Informatica

Date:

maart. 02, 20

Algemeen
Profiel
Werkveld
Wat wij bieden
Solliciteer

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Functie-eise

  • Je zit in het laatste jaar van de opleiding Bedrijfskunde / Bedrijfseconomie (HBO / WO)Je hebt sterke analytische vaardigheden.
  • Je kunt snel en adequaat schakelen op diverse niveaus.
  • Je communicatieve vaardigheden zijn bijzonder goed ontwikkeld.

Herken jij jezelf ook hierin?

Nauwkeurigheid staat bij jou voorop; je werkt secuur en ziet geen detail over het hoofd. Je onderscheidt snel hoofd- van bijzaken en legt de juiste verbanden. Planmatig als je bent, bewaak je de voortgang van werkzaamheden. Transparantie en samenwerkingsgerichtheid behoren tot je standaarduitrusting. Tot slot ben je resultaatgericht en neem je met ‘nee’ geen genoegen.

Wil je ervaren hoe het is om voor een grote (rijks)organisatie te werken? Ben jij de student die sterk is in het analyseren van processen en niet bang om initiatief te nemen? En voel jij je thuis in een complexe omgeving waarin je je volledig kunt focussen op de facetten van organisatie-inrichting? Dan is deze afstudeerstage écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Het team regie en beheer is binnen het domein loonheffingen verantwoordelijk voor de productieprocessen, het geven van fiscaal-juridische ondersteuning, ketenregie en project- en programmamanagement. Onze project- en programmabesturing willen wij op een hoger level brengen. Dit gaan we doen door deze processen te standaardiseren en nieuwe methodes en technieken te introduceren.

Tijdens je stage onderzoek jij hoe wij onze project- en programmabesturing nog verder kunnen verbeteren. Hierbij heb je met name aandacht voor het introduceren en implementeren van earned value management (EVM) in onze besturingsprocessen. Denk aan processen rondom ons portfolio en HR-inzetmanagement. Hoe je dit doet? Na een korte introductie binnen de organisatie en het team, maak je een plan van aanpak en een gedegen planning. Vervolgens verdiep je je in de huidige besturingsprocessen van projecten en programma’s. Je verzamelt alle benodigde EVM-kennis en vertaalt deze kennis naar de praktijk van de Belastingdienst. Hierbij houd je rekening met ons agile-manier van werken en met het volwassenheidsniveau van onze besturingsprocessen.

Je schrijft een helder voorstel dat duidelijk laat zien hoe wij EVM binnen onze besturingsprocessen kunnen incorporeren. Uiteraard ondersteun je je voorstel met een implementatieplan waarin je ook aandacht geeft aan onder meer rapportages, kennisoverdracht en de benodigde aanpassingen van de besturingsdashboards.  Deze opdracht bied je dan ook een uitdagende combinatie van onderzoeken, samenwerken, kennis vergaren én inbrengen, binnen een zeer inspirerende werkomgeving. Hier doe je kennis en ervaring op die onmisbaar is voor het vervolg van je carrière! Uiteraard kun je tijdens je stage rekenen op uitstekende begeleiding.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Je vindt bij ons een ongedwongen werksfeer met de nodige vrijheid om je werk en privé in balans te houden. Ambitie wordt beloond; wij laten je talent graag bloeien en helpen je verder in je ontwikkeling. Omdat in ons bedrijf een goede werksfeer belangrijk is, gaan we er meerdere keren per jaar samen op uit!

Heb je belangstelling voor deze vacature? We komen dan graag met je in contact! Je kunt je belangstelling tonen door contact op te nemen via onderstaande link. Naast je cv, zijn we benieuwd naar de periode waarin je wilt werken en leren, wat het werken in de praktijk jou moet opleveren en wat je ambities zijn na je stage. Kortom, genoeg info om met ons te delen!

zet- en drukfouten voorbehouden | acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Deel deze pagina